Puma Nasıl Avlanır?
Aptal Puma Sendromu: Doğadaki bütün hayvanların kendine özgü özellikleri vardır. Her biri farklı tavırlar sergilerler. Aslan gücü ile fil büyüklüğü ile leoparlar tırmanma ve etrafa uyum sağlama durumları ile anılırlar.
Pumalar ise kendine haz avlanma stili ile ön plana çıkarlar. İki metre boylarındaki bu yırtıcı kedi hızı ve refleksleri ile tanınmaktadır. Avının peşinde olduğunda giderek hızlanarak avını kovalamaktadır. Onu diğer yırtıcılardan ayıran bir farkları var. Pumalar bu koşuyu avının cüssesine göre ayarlar. Bir ceylanın peşinden koştuğu süre ile bir tavşanın peşinde geçirdiği süre aynı olmamaktadır. Ayırıca yakalayamayacağı hayvanında peşinden sonuna kadar gitmez ve böylelikle enerjisini ekonomik kullanmaktadır.
Bir pumanın avının peşinden koşmasını fiyat/fayda ya da kalite konusunda olduğu gibi performansını ayarlamaktadır.
Aptal Puma Sendromu
Elde etmek istediğiniz sonuç için olması gerekenin üzerinde çaba harcamaya verilen ad “aptal puma sendromu” olarak geçmektedir. Ulaşmak istediğiniz şeyin değerinden fazlasını ona ulaşmak için harcanması durumudur.
Akıllı bir hayvan olan puma avından elde edeceği enerji onun peşinden koştuğunda harcadığı enerjinin altında kaldığı noktada avını kovalamayı bırakır. Fiyat kalite oranında fiyat yüksek kalmaya başladığı anda puma avının peşini bırakır. Ve bu performansa uygun şekilde elde edebileceği başka avları araştırmaya başlar
Aptal puma sendromu kavramı çok küçük faydalar için enerjisinin tamamını ortaya koyan insanlar için kullanılmaktadır. Günümüzde verimlilik son derece önemlidir. Harcanan enerji ve ulaşılan sonuç arasındaki ilişkiyi iyi kurmak son derece önemlidir.
Yapılan iş için harcanan enerjinin elde edilen değerin üstünde kalması noktasında elde edilen değer artık bir anlam ifade etmemektedir. Bir konuda yaptığımız hırs ile aklı devre dışı bırakarak harcanan enerji hiçbir işe yaramaz. Bu noktada en değerli olan şeyi yani zamanı harcamış oluruz.
Bu noktada bizde akıllı pumalar arasına katılmalıyız. Bizim için neyin önemli olduğunu seçtikten sonra planımızı yapmalıyız. Hayatımızda bir önem taşımayan elde etsek bile bize çok bir şey katmayacak şeylerden uzak durmalıyız. Böylelikle onlara enerji harcamayız. Bu noktada kendimize bize önemli gelen şeyi sorup ona enerji harcamalıyız. Bunu nasıl hedef haline getiririz.
- Öncelikli olarak ulaşmak istediğiniz hedefleri seçip yazın. Bunu yaptıktan sonra hangisini daha çok istediğinizi işaretleyin. Bu konuda acele etmeden gerçek seçimlerinizi yapın.
- Hedefi başarmak için yaptığınız analizde sarf ettiğiniz enerji ve harcadığınız zamanı bulun. Eğer bu Harcananlar elde edilen değere değiyorsa devam edin
- Başarınızdan tatmin olup olmayacağınızı düşünün.
aptal puma sendromu yazısını beğendiyseniz farklı makaleleri okumak yada dinlemek için tıklayın
instagram kanalını takıp için tıklayın